Az Orbán alapítvány egy regionális szervezet, akik elkötelezettek az életmentésben, a jogvédésben és egy jobb jövő építésében a szükségben levő vagy szüleik által elhagyott, halmozottan sérült gyerekek számára.


A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége „P2P – Mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi inklúziójának és társadalmi szerepvállalásának erősítése a kortárs segítés erejével” című projektje keretében 6 fő, 21 és 30 év közötti mozgáskorlátozott kortárs segítő jelentkezését várja.
 
A projekt célja kortárs segítők hatékony mentorálása, valamint a kortárs segítők aktív részvételével, önsegítő csoportok létrehozásának támogatása 18 és 30 év közötti mozgáskorlátozott emberek számára, egyéni mentorálás biztosításával és három nemzetközi mobilitás megvalósításával Magyarországon, Romániában és Szlovákiában.

Kérjük szíves segítségét a projektről szóló tájékoztatás terjesztésében.
Bővebb információt a projektről az alábbi linkeken érhető el.

A projekt részletes tájékoztatója az alábbi linken érhető el:
https://drive.google.com/file/d/1tGiBD1OxLIRhOoFvdWvfqYYZhRDkMIvH/view


A kortárs segítőknek szóló felhívás az alábbi linken érhető el:
https://drive.google.com/file/d/1RlJ9Hic0PHXTVhINWMPxseHf6rG3BOfP/view?usp=sharing


Jelentkezni az alábbi linken lehet: https://forms.gle/KqSi2QdLwJWQ6wcT6

Egy újabb év, egy újabb lehetőség, hogy támogasson adója 2% - val! Az űrlapot letöltheti innen: uploaded/tiny/files/230-as-urlap-2019.01.23-2.pdf 
Köszönjük szépen, hogy támogat!
A májusi hónap mozgalmas és eseménykeben gazdagnak bizonyult az alapíványunk számára, hiszen a Nyitott szívvel nyílt napunk mellett izgatottan készültünk a XXII. alkalommal megszervezett Játsszunk együtt! Gyermekszínjátszó Fesztivál- ra, amely a felsőboldogfalvi Fülöp Áron Általános Iskolában került megrendezésre. Az Orbán Alapítvány színjátszó csapata már több éve, hogy részt vesz ezen a találkozón.

Idén Wass Albert: Mese az erdőről művét dolgoztuk fel zenés, nonverbális, pantomimes technikák, gyönyörű díszlet segítségével. Kis csapatunk május 18-án, délután 16 órakor lépett szinpadra. Számos megható dalt, játékot követően ismét elnyertük a közönség, továbbá a zsűri különdíját. A díj elnyeréséért gyerek, felnőtt, dolgozó, vezető egy szívvel - lélekkel, kéz a kézben dolgozott együtt.

Fontosnak tartjuk minden évben részt venni ezen a fesztiválon, hiszen az egészséges gyerekek találkozhatnak az akadályozott gyerekeinkkel, fiataljainkkal, jobban megismerhetnek minket, esély teremtődik az inklúzió megvalósulására, mindemellett arra is, hogy megmutassuk: az akadályokat kellő támogatással bárki képes leküzdeni.