Fundaţia Orbán este o organizaţie regională devotată salvării de vieţi, protejării drepturilor şi construirii unui viitor mai bun pentru copiii cu dizabilităţi multiple în nevoie sau părăsiţi de părinţii lor.

Din păcate, fundaţia noastră se întâlneşte cu foarte multe concepţii greşite privind persoanele cu dizabilităţi. Mulţi nici nu ştiu ce înseamnă semnul dizabilităţii sau cu ce se ocupă Fundaţia Orbán, ce rol are în viaţa de zi cu zi a persoanelor cu dizabilităţi şi a membrilor de familie ale acestora. De mult timp aveam de gând să organizăm o asemenea zi deschisă, în care să facem cunoscută activitatea noastră, viaţa noastră de zi cu zi, succesele noastre şi fireşte, greutăţile pe care le întâmpinăm.

În 17-18 mai, anul curent, am reuşit să ne realizăm planul. Am trimis invitaţii, iar cu ajutorul mass-mediei am încercat să transmitem peste tot vestea evenimentului „Cu inima deschisă!”, la care toată lumea era binevenită. Vizitatorii noştri au sosit într-adevăr „cu inima deschisă”, ştiind că nu e de ajuns numai să priveşti, trebuie să şi vezi, să fii sensibil, pentru că tinerii şi copiii de la noi nu sunt bolnavi, doar mult mai sensibili la lumea exterioară.

În cele două zile ne-au vizitat specialiştii altor organizaţii non-guvernamentale, elevii liceului pedagogic din oraşul nostru, funcţionari publici şi responsabilii lor de presă precum şi persoane fizice. Suntem convinşi, că efortul nostru este o reuşită, pentru că în acest fel am ajuns la persoane la care nu am putut ajunge până acum. De asemenea, succesul nostru se datorează şi faptului că am putut discuta probleme reale şi false legate de activitatea noastră şi de asemenea, am reuşit să ne arătăm.

Considerăm, că de asemenea programe avem nevoie şi în viitor şi vom încerca să le transformăm în tradiţii.
Contactaţi-ne
office@orban.ro
tel: 00 40 744 248 589
fax: 00 40 266 212 300

Odorheiu Secuiesc 535600
str. Morii nr. 8
Romania