Az Orbán alapítvány egy regionális szervezet, akik elkötelezettek az életmentésben, a jogvédésben és egy jobb jövő építésében a szükségben levő vagy szüleik által elhagyott, halmozottan sérült gyerekek számára.

Sajnos alapítványunk napjainkban még mindig rengeteg tévhittel szembesül a sérült embereket illetően. Sokan most sem tudják, hogy mit takar egy akadályozottsági jelző, hogy az Orbán Alapítvány milyen munkát lát el a sérült emberek és családtagjaik, valamint a környezetük mindennapi életében. Régóta célunk volt egy nyílt nap megszervezése mely keretében megismertetnénk mindenkit a tevékenységeinkkel, a mindennapjainkkal, a sikereinkkel és természetesen a nehézségeinkkel egyaránt.

Idén május 17-18 - án sikerült megvalósítanunk tervünket. Meghívókat küldtünk szét, továbbá a média segítsége által kísérletet tettünk mindenkihez eljuttatni a „Nyitott szívvel!” esemény hírét, melyre mindenkit szeretettel vártunk. Látogatóink nyitott szívvel jöttek, hiszen nem elég nézni, hanem látni is kell, érzékenynek kell lenni, ahogyan a nálunk lévő fiatalok nem betegek, csupán érzékenyebbek a világ felé.

A két nap során ellátogattak hozzánk más egyesületek szakemberei, városunk tanítóképzős diákjai, közhivatalnokok és sajtóreferenseik, magánszemélyek. Törekvésünket sikeresnek véljük, mivel olyan személyekhez is „eljutottunk”, akikhez eddig talán nem, valós és valótlan információkat beszélhettünk ki, megmutathattuk magunkat.

Úgy érezzük máskor is szükség van hasonló mozgalmakra, vagy akár ennek a hagyománnyá tételére.