Az Orbán alapítvány egy regionális szervezet, akik elkötelezettek az életmentésben, a jogvédésben és egy jobb jövő építésében a szükségben levő vagy szüleik által elhagyott, halmozottan sérült gyerekek számára.

Alapítványunkat számos ember látogatja: ki rendszeresen- ki pedig ismerkedés céljából. Időről időre eljönnek hozzánk városunk iskoláinak tanulói is, akik hol gyümölccsel, hol egy kis közös munkával örvendeztetnek meg minket.
Ugyancsak ilyen alkalom volt a márciusi, amikor a Tompa László Általános Iskola előkészítő osztályát láttuk vendégül, Imre Ildikó tanítónő-aligazgatónő kíséretében. Ez az eset még örömtelibbnek bizonyult számunkra hiszen egy, egykor nálunk élő kisfiú szintén a csoport tagjai között volt. Rövid ismerkedést követően a gyerekek közös képeslapot készítettek március 8-ra. Volt együtt éneklés, valamint a végén a munka meghozta jól megérdemelt gyümölcsét, azaz ez esetben pattogatott kukoricáját. Látogatásuk végén ők is elhívtak minket magukhoz, ahova reméljük eljutunk, s ez csupán a kezdet lesz, valamint egy hosszú út újabb mérföldköve a sérült - egészséges gyerekek együtt élésének. A látogatás alkalmával készült képeket a galériában lehet megtekinteni.